CONSELL NUTRICIONAL

Consell nutricional:
Com comprar el menjar de gossos més adequat per a la teva mascota?
Cada vegada és menys habitual alimentar els gossos amb menjar casolà. La majoria dels amos opten per menjar per a gossos preparat que cobreixi les necessitats nutricionals de les seves mascotes d'una forma sana i equilibrada.
Cada gos, per la seva edat, pes, raça, activitat física o característiques especials (per exemple, si acaba de tenir cadells) necessita un aportament nutricional específic. Una de les coses que cal tenir en compte a l'hora de comprar menjar per a gossos és que ells no són capaços d'elegir la seva dieta i tampoc de seleccionar la quantitat que necessiten. Fer-se càrrec d'un gos suposa responsabilitzar-se de la seva salut, i el menjar és una cosa que ajuda molt, sense cap dubte, a mantenir en forma el gos.
Un bon aliment per al nostre fidel amic ha de ser en primer lloc complet, que cobreixi totes les seves necessitats, ja que en molts casos és la seva única font d'alimentació. La composició el menjar del gos ha de ser equilibrat amb tots els nutrients necessaris en la proporció correcta per mantenir el teu gos en el millor estat de salut. Tampoc un no s'ha d'oblidar de la quantitat de calories ingerida amb el menjar de gos. Tant l'escassetat com l'excés poden portar conseqüències negatives per a la salut del teu gos.
Així que és molt important elegir un menjar per al teu gos que sigui sa i al mateix temps saborós.
Hi ha algunes marques de pinso per a gos que no tenen una qualitat acceptable perquè no cobreixen les necessitats diàries del gos. Fixa't bé en l'etiqueta de la marca del pinso de gos abans de comprar perquè existeixen grans diferències de qualitat entre pinsos.
No existeix una fórmula magistral que ens digui quin és el tipus i quantitat de menjar que necessita el nostre gos. Es pot tanmateix marcar una pauta general.
* Deixa-li sempre aigua fresca a la seva disposició.
* A l'hora d'elegir entre una dieta seca (pinso) o humida (llaunes) és més aconsellable la primera, ja que ajuda a mantenir una dentadura sana i lliure de tosca i solen tenir una composició més equilibrada. Si el gos es cansa del pinso, una possible solució és barrejar-lo amb una mica de menjar enllaunat (dieta semihumida) o canviar de marca de pinso.

* Si canvies la dieta fes-ho sempre de forma progressiva.
A l'envàs de les marques de menjar de gos t'indiquen les quantitats adequades segons el pes i l'edat del gos, però les necessitats de cada gos poden variar en funció, per exemple, de l'exercici que realitzi.