COM BANYAR EL TEU GOS


Molts experts coincideixen a assenyalar que no és convenient banyar als animals, ja que l'olor és el seu mitjà d'identitat i de comunicació. No obstant això, en el cas de les mascotes domèstiques, aquest procés és imprescindible per a mantenir la higiene en la llar i evitar que les persones contreguin determinades infeccions. A més, quan els gossos estan a casa és més agradable que estiguin nets i olorin . No obstant això, convé seguir una sèrie de consells perquè no resulti perjudicial per a la seva salut.



Els banys han de ser regulars però no de forma molt continuada, ja que això pot disminuir les defenses que l'animal posseïx en la pell, reduir el greix que proporciona la lubricació, la sedositat i així evitar el resecament de la pell i, en conseqüència, l'aparició de caspa. També és perjudicial banyar al gos amb molta freqüència perquè la humitat roman en l'animal durant dos o tres dies, encara que la hi hagi assecat amb cura. Això , si es banya regularment en l'aigua del mar caldrà dutxar-lo cada dos o tres dies.

Passos a seguir en el bany del teu gos

Banyar a un gos no és tan senzill com pugui semblar, ja que és necessari seguir unes pautes per a evitar fer mal a l'animal, per exemple, introduint aigua en les oïdes.

1. Raspallar i pentinar el gos abans de ficar-lo en la banyera.

2. Assegurar-nos que la temperatura de l'aigua estigui tèbia.

3. Aplicar el xampú pel llom i estendre'l fins a les potes, deixant el cap per a l'últim.

4. Quan es procedeixi a rentar el cap, cal extremar les precaucions per a evitar que el sabó s'introdueixi en les seves oïdes o en els seus ulls. Pots utilitzar cotó per a tapar les seves oïdes, recorda per això llevar-se'l al finalitzar el bany.

5. Esbandirem al gos tirant-li aigua d'endavant cap a enrere. Aquesta és una de les fases més importants del bany i convé realitzar-la a consciència, perquè molts gossos sofrixen transtorns en la pell, a causa de les restes de xampú o sabó que els deixen els seus amos al banyar-los.

Després del bany

El procés d'higiene del gos no acaba amb el bany sinó que, a continuació, s'ha de procedir a la seva assecat. És convenient acostumar a l'animal al assecador de pèl des de petit, ja que és el mitjà més eficaç i ràpid, evitant que la humitat persisteixi durant massa temps. No obstant això, cal cuidar que l'aire calent no penetri en les seves oïdes.

Abans d'utilitzar l'assecador es fa un primer assecat amb una tovallola, amb la qual se li acaricia, sense fregar, i sempre en sentit descendent per a evitar els rínxols. En l'actualitat, fins i tot existeixen assecadors especials per a gossos, que controlen bastant el soroll, el que més espanta a aquests animals.

Finalment, per a completar tot el procés cal procedir a pentinar i raspallar al gos. Depenent del tipus de pel de l'animal aquest raspallat haurà de ser més o menys durador i exhaustiu.