COM PENTINAR EL TEU GOS


Tenir cura del pel d'un gos és una tasca important que no es deu oblidar. Cal tenir en compte que el pèl de l'animal està en contacte permanent amb l'exterior, atrapant tot tipus d'impureses i restes que repercuteixen negativament en la seva higiene. Per aquesta raó, fer un pentinat correcte de forma periòdica millorarà la seva salut i aparença, a més d'ajudar-nos a mantenir més neta la casa al recollir la major part dels pèls durant la raspallada.



El millor és acostumar l'animal des que és un cadell al contacte amb la pinta. D'aquesta manera, quan sigui gran serà més submís i més fàcil raspallar sense que es mogui d'un costat a l'altre. El tipus de pentinat que efectuem sobre l'animal pot variar segons "la seva raça, morfologia, caràcter o defectes". En qualsevol cas, abans d'agafar la pinta i l'assecador, convé tenir alguns conceptes clars.

Tipus de pèl
Cada gos té un tipologia de mantell diferent, per això no es el mateix pentinar a un Bichon Frise que a un Dobermann, per posar un exemple. Els professionals de la perruqueria canina distingeixen tres tipus de pèls en funció de la seva densitat: llarg, mitjà i curt. El primer d'ells és el que dóna més joc a l'hora de dur a terme el pentinat, ja que les possibilitats que ofereix són molt variades. Es recomendable passar primer una pinta de pues metàl.liques o un tallanussos si el cabell està molt lligat per, posteriorment, passar-li una carda i deixar-lo ben raspallat.




En el cas que el nostre gos tingui un pèl mitjà, es aconsellable seguir la mateixa tècnica que en el cas anterior, encara que la carda sempre la passarem en el sentit del pèl, si no és que vulguem donar-li volum. Per als exemplars de pelatge curt, n'hi ha prou de recórrer a una manyopla o una carda, si bé en temps de muda utilitzarem un raspall de muda, que treu el pèl que està a punt de desprendre's per tal de treure'ns la incomoditat de la pèrdua d'aquests en tota la casa.

El procés de muda dels gossos es regeix, fonamentalment, pels canvis de llum i temperatura que es produeixen a l'exterior. Si la nostra mascota està acostumada a viure dins de casa, és possible que tingui aquest cicle alterat, de manera que va mudant el mantell al llarg de tot l'any. Per això, un bon raspallat setmanal és el més recomanable per a animals molt casolans.
Consells de professionals
Pentinar al nostre gos pot convertir-se en una tasca senzilla i entretinguda si comptem amb les eines adequades. Professionals amb molts anys d'experiència en el sector de la perruqueria canina, asseguren que el secret per aconseguir un bon pentinat passa per "saber fer servir l'assecador juntament amb el raspall de forma simultània. Aconseguir un bon resultat al principi pot ser complicat, per això es recomana "anar primer a un perruquer caní, que marcarà les pautes a seguir en una cura posterior diaria.

Per facilitar el procés de pentinat, podem utilitzar una àmplia gamma de productes que ajuden a treure els nusos i a més aporten brillantor i hidratació al mantell. La clau està en tenir les eines adequades, utilitzar una bona cosmètica i per últim, i no menys important, ser constants en el raspallat diari". En aquest últim punt coincideixen tots els professionals: si volem perllongar el seu pentinat al màxim hem de dedicar almenys deu minuts diaris a passar-li el raspall.


La tècnica que hem d'utilitzar a l'hora de pentinar al nostre gos és molt personal, encara que al principi el millor és començar per la part de baix i anar pujant cap a dalt. Les passades de la pinta han de ser curtes i suaus, sempre en la direcció del pèl, a menys que vulguem guanyar una mica de volum. Si està massa enredat, podem mullar el mantell amb pulveritzador d'aigua per facilitar el pas del tallanussos.

Qualsevol raça pot rebre un bon pentinat, encara que sempre hi haurà algunes que, per les seves condicions, donen peu a resultats més sorprenents.


































































Amb tots els consells esmentats, és hora de provar les nostres habilitats perruqueres amb el nostre gos.